Карам със Selenia Gold, минал съм около 10000 км от последната смяна. Преди това смених филтри бензинов, въздушен, маслен, свещи, ремъци, ролки и накладки.146 1.6 BOXER Маслото на колко е добре да се сменя, аз мисля че на 10000 вече трябва, заедно с масления филтър. А за другите неща на колко километра е добре?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Леко да ми напомните за подръжката ?!!!! Масло, филтри, ...
Collapse
X
-
Здравей колегаЗначи маслото е нормално да се сменя на 10К км, освен ако не е Приста или нещо подобно. В България горивата са отврат :wazuup:
и цапат много повече
Затова е препоръчително да се сменя на толкова
Със смяната на маслото сменяш маслен и въздушен филтър. Горивен мисля, че беше на 20К км, накладки като ти светне чек-контрола или като остане 7-8мм феродо (може да рискуваш и повече, ама има и дискове по магазините
). Свещите май са на 20К км (при BOXER
, нека колегите с такива мотори да кажат). Ангренажният ремък заедно с ролките на 40-45К км, за да не срещнеш буталата с клапаните
и само хубави части
Това е Алфа
Ети и малко повече за тези неща: http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1858
Прочети и другите теми и УСПЕХ!sigpic
-
Свещите по книжка се сменят на 40 хиляди ако са Голдън лодж а ако са НЖК на 100 хилядиFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment